info heading

info content

 

HIT, REMÉNY, BÁTORSÁG A PALACKOKBAN

Győrújbarát határában, a domboldalon épült szőlőfeldogozó üzemen sokunk szeme megakad. Pedig ne hivalkodó az Ekler Dezső által megálmodott épület, színével, formájával harmonikusan illeszkedik a tájba. Ezt a harmóniát hittel, reménnyel, bátorsággal ötvözve szeretné a Pécsinger családi vállalkozás a szőlőleveibe, a boraiba is becsempészni.

Id. Pécsinger János hosszú utat járt meg agronómusként, termelőként, s most olyan örömmel tekint a pályáját követő fiára, a családra és az unokákra, mint arra az 50 hektáros területre, amely a jövő záloga, s amely a pannonhalmi borvidék egyik ékköve lehet egyszer.

A győrújbaráti domboldalon minden évben telepített szőlőt a Pécsinger szőlőbirtok, erre alapozva álmodhatott nagyot a család: a szőlészet és a borászat után a szőlőlé-előállítással teljesedett ki a paletta. Egy év alatt 800 négyzetméteren megépült a valóban formabontó feldolgozóüzem.

Azt azért tudni kell, hogy már idén megmutatta magát a borászat, egyelőre próbaüzemben gyártott két termékkel: egy olaszrizlinggel és egy merlot roséval..

A Pannonhalmi Borvidék szőlészetei joggal örvendenek kiváló hírnek, a Pécsinger Szőlőbirtoknak mégis itt kell kitűnnie. Tudják az utat, ami részben az öko szőlőtermesztést jelenti, részben pedig egy friss, fiatalos, megjegyezhető arculatot.

A palackok címkéjén visszaköszön a különleges szőlőfeldolgozó épület sziluettje, s ha a teljes termékcsalád megszületik, olyan sort ad ki a minta, amit a piac és a vásárlók is minden bizonnyal megjegyeznek.

„Ha van egy reálisan kitűzött célja az embernek, akkor legyen hozzá bátorsága, minden tekintetben ereje és éljen a remény, ami kell a megvalósításhoz.” – ez a család titka, ami apáról fiúra száll, s hamarosan beköltözik a poharainkba.

 

Építész: Ekler Dezső

Projektépítész: Kiss Dalma

Szerkezetek: Pataky és Horváth Kft.

Statika: E&H Kft.

Elektromosság: Libella 21 Bt.

Gépészet: PHQ Kft.

Kertészet: Bojza Bt

 

Kisalföld, 2015