Termékek

Olaszrizling 2016

 

Üzenet a palackban.

Igazi trendi, fiatalos, illatában és ízében is a nyár karakterét hordozza a borvidék zászlóshajójának számító fajtából reduktív technológiával készült borunk. Az alacsony hőmérsékleten acéltartályban való erjesztésnek köszönhetően a rizlingtől talán szokatlan módon megmaradtak a rendkívül intenzív virágos, gyümölcsös aromák. Illatát az érzéki bodzavirág mellett a déli gyümölcsök, mint a licsi vagy mangó határozzák meg, a szájban pedig elegáns olajossága is érezhető. Lecsengése hosszú, aromás utójegyekkel. Salátákhoz és fehér húsokhoz fogyasztva 10-12 C°-on az igazi.

alc. 12,5 %

0,75 literes palackban kapható.

Pár palack még van a pincében, de a 2017-es már türelmetlenül várja a palackozást!

Pinot Blanc 2016

 

Kuriózum haladóknak.

Az ősz hangulatát idézi a Pannonhalmi borvidéken ritkaságnak számító fajtából készült borunk. Acéltartályban, alacsony hőmérsékleten erjedt, így gondosan palackba zárva sikerült gazdag aromavilágát megőriznünk. Illatában egyszerre van jelen a jázmin, az érett körte és az alma, amelyek ízében is felfedezhetők szép savainak köszönhetően. Szén-dioxiddal dúsított, különleges élményt adó bor, amely a reduktív készítési módot kedvelő, érettebb borivóknak ajánlott elsősorban. Salátákhoz és halakhoz kitűnő választás, 10-12 C°-on harmonikus kísérőnek bizonyul.

alc. 12%

0,75 literes palackban kapható.

Sajnos elfogyott. Ajánljuk helyette a nemsokára forgalomba kerülő Csibész Cuvée 2017-et.

Merlot Rosé 2016

 

Szerelem.

Mondhatnánk, hogy a rozék többségéhez illően, olyan, mint egy könnyű nyári csábítás, de az új boroknál ritka tüzesség, érettség, teltebb stílus, ennél komolyabb szó keresésére késztetett minket. Ez már szerelem, amit az illatában és ízében is jól érezhető érett málna, banán és ribizli tesznek hangsúlyossá. A tüzesség mellett a reduktív technológiának köszönhetően a nyári reggelek frissessége és üdesége is tetten érhető az alkoholfokát illetően is a komolyabb rozékhoz tartozó borban. Méltó párosítás kagylók, rákok, lazac vagy éppen füstölt sonka mellé, de önmagában is jól esik, akár már az első randin. Illik 10-12 C°-on fogyasztani.

alc. 13%

0,75 literes palackban kapható.

Sajnos elfogyott, ajánljuk helyette a Pannonhalmi Rosé 2017-et, mely Merlot és Pinot Noir tökéletes házasítása.

Premiére Merlot 2015

 

Első az egyenlők között.

Pincészetünk csúcsborához válogatott dűlőkről szüreteltük a kékszőlőt, majd egyharmad részt acéltartályban, kétharmad részt másodtöltésű francia tölgyfahordókban erjesztettük és érleltük. Ez adja komplexitását ennek a különleges merlot házasításnak, amely kilenc hónapig pihent, mire palackba került. Egyszerre van jelen benne a reduktív technológiának köszönhető üde gyümölcsösség és a hordós érlelés adta karamellesebb, vaníliás, krémesebb fás jegyek. Testes vörösbor, amelynek ízében a fekete csokoládé is felfedezhető, ezért a vörös húsok mellett étcsokis desszertek mellé is érdemes kipróbálni.

alc. 13%

0,75 literes palackban kapható.

Természetes Szőlőlé

 

 

Természetes szőlőlevünk hozzáadott cukrot és egyéb adalékanyagokat nem tartalmaz, pasztörizálással őrizzük meg frissességét, üdeségét, egészséges összetevőit és gyümölcsös zamatát.

1 literes palackban kapható, már kék szőlőből is!

Natúr Szőlőlé - 3 liter

 

 

Természetes szőlőlevünk hozzáadott cukrot és egyéb adalékanyagokat nem tartalmaz, pasztörizálással őrizzük meg frissességét, üdeségét, egészséges összetevőit és gyümölcsös zamatát.

Praktikus 3 literes bag-in-box kiszerelésben kapható, már kék szőlőből is!

Pincénkben, mintaboltunkban és webáruházunkban már kaphatóak új termékeink is!

Pannonhalmi Premiére Merlot 2015 0,75L
Pannonhalmi Olaszrizling 2016 0,75L
Pannonhalmi Csibész Cuvée 2017 0,75L NEMSOKÁRA!
Pannonhalmi Irsai Olivér 2017 0,75L
Pannonhalmi Rosé 2017 0,75L
Pannonhalmi Olaszrizling 2016 1,5L
Pannonhalmi Merlot Rosé 2017 1,5L

 

A 2017-es évjárat félig már kész, nemsokára meg is kóstolhatóak az új borok!

    

KÓSTOLJA MEG TERMÉKEINKET!

 

Boraink és a szőlőlé megvásárolhatóak mintaboltunkban (Győr, Kodály Zoltán u.1.) pincénkben és az alábbi üzletekben:

Amstel Hattyú Hotel&Étterem

Borháló Győr

BorPont Győr

CBA Príma üzletek

Kisfaludy Borbár

Layby Bt.

Lovász-Vin Kft.

Paperdő Borudvar

Peron Pizzéria

Révész Hotel és Étterem

Sauervin Bt.